ثبت پنج اثر تاريخي استان سمنان در فهرست آثار ملي

مدير كل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان از ثبت پنج اثر تاريخي اين استان در فهرست آثار ملي غير منقول خبر داد و گفت: بر اين اساس تعداد آثار ثبت شده استان سمنان در فهرست ميراث ملي كشور به 716 اثر رسيد.

به گزارش روابط ‌عمومي اداره کل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگری استان سمنان، «محمدحسين بحرالعلومي» اظهار داشت: در جلسه کمیته ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول، «خانه حاجیان» و «خانه عبدوس» در سمنان، «حوض قیلوله» در گرمسار، «حمام روستای پاده» در آرادان و «قلعه امیریه» در دامغان در فهرست آثار ملي ثبت شدند.

وي با بيان اينكه خانه حاجیان از نمونه های ارزشمند «طراحی نما» در دوره قاجار است، گفت: قدمت ساخت خانه عبدوس نيز به دوره قاجاريه و پهلوي اول برمي‌گردد.

وي ويژگي خانه تاريخي عبدوس را تناسب طراحي فضاهاي اين بنا با اقلیم گرم و خشک و کویری استان سمنان و الگوهای خاص معماری بومی این منطقه عنوان كرد و افزود: داشتن حیاط مرکزی، دالان، پنجره های مشبک، آب انبار، مطبخ، استفاده از طاق های جناقی، زغالدانی، تنور، چال کرسی و ... از جمله ويژگي هاي اين خانه تاريخي است.

بحرالعلومي گفت: این بنا جز معدود بناهای باقی مانده در بافت تاریخی سمنان است که بیانگر تحول معماری در دو دوره تاریخی قاجار و پهلوی است .

وي افزود: قلعه امیریه نیز یکی از معدود قلعه‌های قاجاری است که همچنان زندگی اجتماعی در آن جریان داشته و متروک نشده است.

وي با بيان اينكه حمام روستاي پاده در دوره قاجاريه بنا شده است، گفت: اين گرمابه تاريخي در روستاي هدف گردشگري پاده و در جوار قلعه تاريخي اين روستا واقع شده است.

مدير كل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان افزود: حوض قيلوله ساخته شده در دوره قاجاريه نيز در منطقه حفاظت شده پارك ملي كوير در گرمسار و در فاصله 20 كيلومتري كاروانسراي قصر بهرام قرار گرفته است.

مدير كل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان گفت: كاربري این بناي تاريخي در گذشته، حوض انبار و مورد استفاده کاروانها بوده است.

استان سمنان داراي بيش از 1147 اثر تاريخي شناسايي شده است و پيش از اين 711 اثر تاريخي، طبيعي و معنوي اين استان به ثبت ملي رسيده بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1393090813